Tambakio - St Pauls Bay

Res till Mallorca

Se och göra på Mallorca

Det råder ingen tvekan om att Mallorca är en plats fylld med sevärdheter och aktiviteter. För att din upplevelse ska bli komplett har vi samlat ihop all fakta du kan behöva när du ska resa till Mallorca. Något du automatiskt får när du reser till Mallorca är självklart den vackra ön med all dess natur och kultur. Oftast är det lite svårt att hitta mycket av det vackra själv. Därför presenterar vi nedanför tips som vi har plockat ihop från andra resenärer när de besökt Mallorca för att se vilka aktiviteter som är populära och minnesvärda.

Aktiviteter

Mallorca är som gjort för en aktiv semester både för familj, par eller ensam. Vill du se vackra Mallorca från ovan finns det till exempel möjlighet att få åka varmluftsballong. I annat fall finns det underhållning med hög standard både i byar och städer med olika event, festivaler och live musik. Nedanför har vi sammanfattat olika aktiviteter som ger den bästa möjliga upplevelsen baserat på andras omdömen och rekommendationer.

Nöjesparker

Om du vill ha en dag fylld med äventyr, spänning och skratt finns det mängder med olika vattenland samt djur- och nöjesparker. Några ställen som ligger på topplistan bland omdömen är bland annat Western Water Park, Palma Aquarium och Jungle Parc Mallorca. Detta är perfekt för både stora som små familjer. Glöm inte solkrämen!

Båtutflykter

Båtutflykt i Mallorca

Om du vill upptäcka mer av det turkosa havet är båtturer och segling något många testar under sin resa till Mallorca. Detta är den mest omtalade och populäraste aktiviteten du kan göra på din resa till Mallorca och det finns många valmöjligheter. Det finns till exempel båtturer som tar dig till vackra och mystiska grottor. Grottan Cuevas del Drach är en av flera grottor som många blir fascinerade av. Här kan du läsa mer om grottan och se fantastiska bilder från platsen.

Vissa av båtarna kan ta med dig till öar där du kan snorkla i badvikar eller lära dig dyka vilket är en perfekt dagsutflykt. Båtarna erbjuder även kvällsturer där du får äta middag på havet framför solnedgången och eventuellt se delfiner simma förbi. Här hittar du ett exempel på en häftig båtupplevelse.

Sport

Sport på Mallorca

För dig som är intresserad av sport och gillar att röra på dig finns det gott om olika rörliga aktiviteter på Mallorca. Många rekommenderar att spela golf på sin resa då Mallorca har ett stort utbud av högklassiga golfbanor som befinner sig mitt i Mallorcas vackra miljö. Vissa banor har även utsikt till havet. Om du vill befinna dig mer vid vattnet så rekommenderar vi stående paddling (SUP) som är en väldigt populär aktivitet som passar alla.

Det ger både träning och tar dig till trivsamma miljöer. I vissa orter har du även möjligheten att få en guidad tur som tar dig till förtrollande snorklingsvatten där du får uppleva havets allra finaste delar. I övrigt finns det flertal andra vattensporter som du kan testa på under din resa.

Historia och Kultur

Detta är den perfekta sevärdheten för dig som gillar historia och kultur. På Mallorca finns det gott om gamla byggnader som besitter vacker arkitektur redan från 1300-talet och framåt. Du kan hitta kyrkor, katedraler, slott, ruiner och grottor. Många av byggnaderna är även högt upp i bergen som ger en förtjusande vy av naturen vilket ger flera upplevelser i ett. Det finns även museer och konstgallerier som passar perfekt om du skulle få oturen att vara med om en regnig dag.

Städer och byar

När du reser till Mallorca kan du upptäcka flertal idylliska städer och byar som har bevarat sin traditionella charm. Du kan enkelt hyra en bil eller cykel annars kan man enkelt ta bussen eller promenera. Vilket som är både enkelt och roligt. Alla städer och byar har sin egen karaktär vilket gör att man aldrig slutar att bli förvånad. Ett tips är att hitta dom lite mindre gatorna där du finner lokala butiker med produkter att köpa med sig hem. Här hittar ni en mer information om Valldemossa från en resebloggare.

Om du vill ha lite mer storstadskänsla rekommenderar vi att besöka staden Palma De Mallorca där du kan upptäcka allt från kultur till nattliv med dess restauranger och en småbåtshamn som hör till. Två idylliska byar många rekommenderar att ta en dagstur till är Valldemossa eller Deiá. Valldemossa är en by med grönskande natur och djupa dalar och Deiá har en fin avslappnad strand med naturskön miljö runtomkring sig om man är sugen på ett dopp efter en promenad i byn.

4 bästa stränderna på Mallorca

1. Playa de Alcudia

Bästa stränderna på Mallorca

Playa de Alcudia är en favorit bland många turister och familjer som gjort sig känt för det långgrunda turkosa vattnet. Då stranden är mer än 5 kilometer lång finns det plats med allt från aktiviteter till en lugn stund på stranden. Längs denna vackra silkeslena sandstrand kan du hitta lekplatser vilket passar utmärkt till barnfamiljer. Du finner även olika typer av vattensporter, restauranger samt strandbarer. Playa de Alcudia anknyter även till stranden Playa de Muro. Denna strand har oftast betydligt mycket mindre folk om du skulle vilja ha mer utrymme.

Här hittar du mer information om stranden.

2. Cala Mondrago

Mondrago är en nationalpark där du kan hitta orörda stränder med vacker natur och bra badmöjligheter. Cala Mondrago är en strand belägen mellan två uddar med steniga vikar vilket gör det till en idyllisk och romantisk plats där du finner promenadstigar i tallskog, restauranger och caféer. Mondrago är känt för sin bevarade natur med kristallklart vatten som passar perfekt för dom som vill snorkla. Lite längre bort hittar du den mindre kända stranden S'Amarador som är en lite mer avskild plats vilket passar dig som vill ha en avkopplande stund.

På denna länk hittar du mer bilder och fakta om stranden.

3. Es Trenc

Denna finkorniga vita sandstrand är ett perfekt ställe för lek och bad eller en promenad längs sanddynerna. Stranden har fått sin populära unika karaktär eftersom den är väldigt bevarad och avlägsen. Hit kan du komma med hela familjen då stranden är mycket barnvänlig och passar alla. Även om denna strand är välbesökt så finns det ändå gott om plats vilket gör att du antingen kan ha en rolig eller en avslappnande stund.

Se mer om stranden via denna länk.

4. Cala Formentor

På den norra delen av Mallorca hittar du denna fantastiskt vackra sandstrand som är en av de mest omtalade stränderna. Det som gör stranden unik är den exotiska miljön och vattnet som gnistrar i turkosa nyanser. Både i havet och på stranden har du utsikt till bergen. Här finns det även möjlighet till att åka glasbottenbåt, trampbåt samt hyra vattenskoter.

Läs och se mer om stranden här.

4 restaurangtips i Palma de Mallorca

1. La Paloma

Klassiska restaurangen La Paloma har nästan alla hört talas om. Dom är kända för sin tapas och medelhavsmat, men har även andra alternativ. Du finner restaurangen i hjärtat av vackra La Lonja kvarteret.

2. Purobeach Palma

Utsikten och atmosfären på denna restaurang är ingenting man glömmer bort i första hand. Detta är en väldigt omtalad restaurang som blivit känd för sin fantastiska mat och utsikt över havet. Här serverar dom maträtter med asiatiska inslag och ibland även grillbuffé. Efter maten kan du gå ner till strandklubben och svalka dig i poolen eller havet.

Se mer på deras hemsida.

3. Restaurante Kaskai

Denna restaurang är perfekt för en romantisk dejt eller för dig som älskar att äta med en vacker vy. Du befinner dig högt över marken med en fängslande utsikt över Palma de Mallorca och havet. Utöver den vackra utsikten serverar dom utsökt mat med en meny som passar alla.

4. Matmarknader

Det sista restaurang tipset vi vill komma med är två matmarknader som är extremt populära i Palma de Mallorca. San Juan är en matmarknad som har mängder av restauranger där du kan gå i timmar och testa på olika maträtter. Hit kan du även gå om du vill ha lite underhållning i form av livemusik, festivaler och olika event. Mer info om matmarknaden hittar du här.

Den andra matmarknaden vi vill tipsa om är Mercat de Santa Catalina där du hittar färska råvaror, måltider i miniformat och olika barer.

Detta är perfekt för dig som vill testa på lokalproducerade råvaror. När du har handlat klart rekommenderar vi att ta en promenad genom Santa Catalina som är känt för sina grönskande gator fyllda med caféer, butiker och färgglada småhus.

magnifiermenu