Tambakio - St Pauls Bay

Norrköping

Norrköping är en riktigt vacker stad som är lagom stor att upptäcka under en långhelg. Här hjälper vi dig med lite tips på vad man kan se och göra och runt staden under några dagar. 

Har du varit här en gång så vill du helt säkert komma tillbaks!

Topp 5 besöksmål i Norrköping med omnejd

1. Kolmårdens djurpark

I den vackra naturen med vidunderlig utsikt över Bråviken ligger en av Sveriges största turistattraktioner. Ett välkänt besöksmål för oss i Sverige och en pärla att upptäcka för våra utländska besökare. Delfiner, tigrar, eleganter och gorillor, men också barnens lantgård och Bamses värld, är härligt för stora som små. Utsikten kan ni njuta av i lugn och ro svävandes i linbanan över safariparken eller om ni är lite modigare i träbergochdalbanan Wildfire.
kolmarden.com


2. Industrilandskapet

Norrköpings själ och hjärta. Historia och kultur blandas med ny arkitektur och bostäder. Stolt visar varje norrköpingsbo gärna upp Industrilandskapet och många förvånas av imponerande vattenfall och de kulturella besöksmålen och mysiga matställen som finns här.
Industrilandskapet på visit.norrkoping.se


3. Göta Kanal

Sveriges mest kända turistattraktioner och har utsetts till Sveriges och årtusendets största byggnadsverk. Kanalen börjar sin slingrande färd från Mem strax utanför Norrköping och slutar 58 slussar och 190 km senare vid Sjötorp strax intill Vänern.
Se och göra på gotakanal.se


4. Visualiseringscenter C

Besök Visualiseringscenter

Här kan du resa ut på en resa i universum eller få se hur visuella effekter skapas. Se filmer i domen eller delta i utställningarna. Med koppling till forskning kan ni här få se saker man inte kan se, delta i VR-aktiviteter eller prova på kodning av spel. Fascinerande för stora som små.
visualiseringscenter.se


5. Arkösund – Norrköpings skärgård

Norrköpings egen skärgårdspärla heter Arkösund. På vägen ut hit, genom den lantliga omgivningen, passeras flera gårdsbutiker. Väl framme breder det glittrande havet ut sig mellan badholmarna. Ät en god lunch, ta en glass, besök naturutställningen Isola Bella eller åk på skärgårdssafari med Skärgårdslinjen till öarna Kopparholmarna eller Harstena.
Norrköpings skärgård på visit.norrkoping.se

Andra sevärdheter i Norrköping och dess närhet

Inga Lindström Land – inspelningsplatser från succéfilmerna

Sedan 2003 spelas de populära filmerna med rubriken Inga Lindström in i Östergötland och Sörmland. Flera inspelningsplatser återfinns i Norrköping med omnejd.

Tv-serien består av fristående romantiska filmer som visas på bästa sändningstid i tyska tv-kanalen ZDF och varje avsnitt ses av mellan åtta-tolv miljoner tittare. Bakom produktionen står det tyska produktionsbolaget Bavaria Film. Totalt har drygt 90 filmer spelats in sedan starten.

Webseite auf Deutsch: www.ingalindstrom.com
För researrangörer:  www.ingalindstrom.com/traveltrade

Natur – Skog och Hav

Kolmården är så mycket mer än en djurpark. I de trolska skogarna och längs de många sjöarna finns flera vandringsleder och utsiktsplatser att upptäcka. Att vandra på Marmorstigen längs Bråvikens vatten upp till hissnade utsiktsplatser eller längs Ågelsjön in genom skogarna är njutning för både kropp och själ. Vid utsiktsplatsen vid marmorstigen kan ni också besöka Marmorbruksmuseet för att lära er mer om den klassiska gröna marmorn. Checka in på Villa Fridhem eller Vildmarkshotellet så har ni vandringslederna runt hörnet.
Vandra i Kolmården på visit.norrkoping.se

Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Stanna till vid kajen, ta en glass och handla rökt fisk eller slå dig ner på en berghäll och se på det pulserande båtlivet i farleden precis utanför. Eller checka in på Arkösunds hotell och njut av den goda maten och vakna upp vid det glittrande havet.
Norrköpings skärgård på visit.norrkoping.se

Konst att njuta av i Norrköping

För den konstintresserade finns goda möjligheter att tillfredsställa sitt lystmäte. Norrköpings Konstmuseum med sina samlingar av främst svenska 1900-tals konst och nyöppnade Ståhl Collection med en av de främsta privata samlingarna av samtida internationell konst i Norden, bjuder på förstklassiga upplevelser. I den nya stadsdelen Inre Hamnen som håller på att ta form finns också klassiska graffittiväggar tillvaratagna.

Arkitektur är också framträdande i Norrköping. I stadens hjärta, Industrilandskapet, blandas gammal och modern arkitektur i en väldigt Norrköpingsk mix.

Norrköpings Symfoniorkester är känd för många svenskar genom inspelningar av Ted Gärdestads musik eller som komp till Sven-Bertil Taubes senaste musik och för den internationella publiken har de väckt stor uppmärksamhet med sitt Allan Pettersson projekt. Planera in ett konsertbesök och imponeras av både orkestern och konsertlokalen Louis de Geer Konsert & Kongress.

Konferens och Kongress i världsklass

Norrköpings läge i landet gör staden till en perfekt utgångspunkt för stora möten och kongresser. Louis de Geer konsert & kongress är en välrenommerad anläggning som erbjuder full service i vackra miljöer.
Konferens på Louis De Geer Konsert & Kongress

Vi ni hellre komma närmare naturen och vilda djur är Vildmarkshotellet ett utmärkt val. Med Kolmårdens djurpark under samma paraply erbjuds här unika konferensupplevelser med magnifik utsikt över Bråvikens vatten.
Konferens på Vildmarkshotellet

East Sweden Convention Bureau är en icke vinstdrivande organisation som representerar både Norrköping och Linköping med syftet att underlätta för forskare eller mötesbokare att arrangera möten i regionen. Oavsett om mötet är fysiskt, digitalt eller en hybridvariant kan de hjälpa till.
escvb.se

Fem Restaurangtips

  1. Urbane Goat
  2. Enoteket
  3. Durkslaget
  4. The Lamp Restaurant
  5. Skrymslet under trappan (veganskt)

Se alla restauranger på Trip Advisor

Fem tips på Hotell och boenden

  1. Elite Grand Hotel
  2. Comfort Hotel Norrköping
  3. Strand Hotell
  4. Scandic Strömmen
  5. The Lamp Hotel

Se alla hotell på Trip Advisor

magnifiermenu