Tambakio - St Pauls Bay

Res till Gran Canaria

Väljer du att resa till Gran Canaria får du det mesta av det bästa. Mitt i Atlanten hittar du denna fantastiska ö som har en blandning av kulturer, ett solsäkert klimat, långa sandstränder och en härlig stämning. Dessa är några av de många anledningarna till varför vi älskar att resa till Gran Canaria. Här får du tips på vad du kan se och göra på Gran Canaria, allt från aktiviteter till sevärdheter och öns bästa sandstränder.

Se och göra på Gran Canaria

Väljer du att resa till Gran Canaria får du det mesta av det bästa. Mitt i Atlanten hittar du denna fantastiska ö som har en blandning av kulturer, ett solsäkert klimat, långa sandstränder och en härlig stämning. Dessa är några av de många anledningarna till varför vi älskar att resa till Gran Canaria. Här får du tips på vad du kan se och göra på Gran Canaria, allt från aktiviteter till sevärdheter och öns bästa sandstränder.

5 roliga aktiviteter på Gran Canaria

1. Tapas och shopping

Från och till stranden hittar du oftast flera olika ställen där du kan shoppa, äta eller dricka. Detta är ett trevligt sätt för att lära känna Gran Canarias råvaror och befolkning. Mercado del Puerto i staden Las Palmas är en mysig saluhall där du kan hitta goda lokala råvaror och tapas samt flera kulturaktiviteter som vinyl-DJ:er, festivaler, levande musik och marknader. I Playa del Inglés hittar du gallerian Yumbo Centrum som är ett härligt folkliv på kvällarna och på dagarna en vanlig galleria med shopping.

2. Båtturer och snorkling

Vill du bli förtrollad av Gran Canarias vackra undervattensvärld och härliga havsvind mot kinderna? I sådana fall erbjuder Yellow boat mogan fantastiska båtutflykter med snorkling för just den förtrollande känslan. De erbjuder komplett utrustning, lunch, öppen bar och en fantastisk utsikt. Skulle du vilja åka en annan båttur är det inga problem. Gran Canarias utbud av båtutflykter är stort. Läs mer om Gran Canarias mest omtyckta båtutflykt på deras hemsida.

3. Bergsklättring och regnskogsäventyr

Visste ni att Gran Canaria erbjuder fantastiska förhållanden för klättring? Detta på grund av det vulkaniska ursprunget. På Gran Canaria kan man finna många olika typer av terräng och klippor. Climbo har flera olika äventyrspaket anpassade för alla nivåer i individuella och gruppaktiviteter som gör semester komplett. De erbjuder även turer i Gran Canarias egen lilla regnskog där du får upptäcka alla naturens unika egenskaper. Läs mer om dessa spännande äventyr på deras hemsida.

4. En rolig dag i djurparken Palmitos Park

I Maspalomas finner du denna vackra djurpark med ett stort antal olika djurarter. Här kan du hitta allt från hundratals flygande fjärilar till stora samlingar av orkideer, detta är inget man ser i en vanlig djurpark. Du kan läsa om andras upplevelser och recensioner från djurparken på Tripadvisor.

5. Jeep och kamelsafari

Vid Maspalomas sanddyner kan du uppleva ett mini-sahara med aktiviteter som att åka jeep, fyrhjuling eller rida på kameler. Strax bortom sanddynerna kan du besöka stranden eller den fantastiska 56 meter höga fyren Faro. Vid detta område kan du även hitta museum, butiker och restauranger om du vill svalka dig efter en het dag på öknen. På Tripadvisor kan du läsa mer om fyren och bokningsalternativ för rundturer.

5 sevärdheterna du inte får missa på Gran Canaria

1. Ekologiska gårdar med provsmakningar

Odlingar av vindruvor, kaffebönor, oliver och aloe vera är något du kan se och uppleva på Gran Canaria. Gårdarna tar ofta emot besökare där du kan få en unik upplevelse med mycket att se och smaka. Från att vandra bland kaffeträd till att dricka en kopp med nymalda kaffebönor är något man bara måste göra om man älskar kaffe. På denna länk kan du se bilder och recensioner från en odling av kaffebönor som ligger i Agaete.

Gran Canaria har flera Aloe Vera odlingar. Detta beror på att klimatet på Gran Canaria är perfekt för växten. Odlingen av Finca Canarias Aloe Vera ligger i orten Fátaga. Hit kan du komma för att se en av de större odlingarna. Där finns även personal som visar och berättar om produktionen samt produkterna. Se bilder och recensioner på denna länk.

2. Bergstoppen Roque Nublo

För en hänförande upplevelse du sent kommer att glömma rekommenderar vi en promenad upp på bergstoppen Roque Nublo. Detta spektakulära läge ligger 1 813 meter över havet och har en utsikt värd att besöka. Många menar att landskapet vid bergstoppen verkar som något från en annan planet.

3. Kyrkor och katedraler

Något Gran Canaria har gott om är vackra kyrkor och katedraler. Mitt i staden Arucas står den stora kyrkan Iglesia de San Juan som sträcker sig högt över palmträden. Kyrkan och staden är väl värt ett besök. Om du är intresserad av spritdrycken rom så har fabriken och museet Ron De Arehucas en lång tradition av romtillverkning. I deras rundturer ingår det provsmakningar och inblick i hur tillverkningen går till. Läs mer om Ron de Arehucas på deras hemsida.

4. Glasbottenbåt

Om du blir trött på sanden mellan tårna och vattnet i näsan men ändån vill se vad som döljer sig under havets yta så är detta en perfekt utflykt för dig. Glasbottenbåtarna utgår från Puerto Rico tar dig till idylliska Puerto de Mogán. Ett tips är att åka med en av de större båtarna för den bästa upplevelsen. Vissa besökare ser valar, vissa ser delfiner och oftast ger personalen på båten mat till fiskarna för en ännu närmre upplevelse av undervattenslivet.

5. Vegueta

Vegueta är den äldsta stadsdelen i staden Las Palmas. Här går man runt och beundrar gamla byggnader, mysiga restauranger och självklart katedralen Santa Ana. För dig som gillar konst rekommenderar vi att besöka det moderna konstmuseet Centro Atlántico de Arte Moderno. Museet utmärker sig genom kritiskt tänkande och konstkulturen på tre kontinenter: Afrika, Amerika och Europa. Läs mer om konstmuseet på denna hemsida.

3 bästa stränderna på Gran Canaria

1. Playa de Las Canteras

Enligt stadens invånare är detta en av de bästa stränderna i landet. Denna kända strand med sina färgglada träbåtar, sin gyllene sand, bra väder året om, och naturliga rev är några av skälen till varför alla älskar Las Canteras. Hit åker många som vill snorkla på grund av det vackra undervattensliv som är en plats för tusentals sorter av fiskar. Stranden hittar du i Gran Canarias huvudstaden Las Palmas.

2. Anfi Beach

Gran Canarias egna lilla Bahamas. Den vita sanden är fraktad från Karibien och hit kommer man om man vill uppleva en lyxig känsla. Glassa i solstolen med blicken ut över det vackra turkosblåa vattnet och svalka dig sedan med en cocktail vid någon av de trendiga strandklubbarna. Stranden är belägen mellan Arguineguin och Puerto Rico.

3. Playa del Inglés

Granne med Maspalomas sanddyner hittar du denna 5 kilometer långa sandstrand. Strandens karaktär är något som passar alla som vill ha en livlig och skön stranddag. En dag på denna strand kan du exempelvis uppleva musik, vattensporter och roliga vågor att hoppa i. Ett stenkast från stranden hittar man butiker och restauranger som erbjuder allt från tapas till hamburgare. I butikerna kan du hitta cyklop, simfötter och roliga badleksaker med mera.

magnifiermenu