Res till Teneriffa

Se och göra på Teneriffa

Funderar du att resa till Teneriffa? Här hittar du våra bästa tips för en komplett resa till denna soldränkta semesterdestination. Vare sig du vill se fantastisk natur, sola, shoppa eller ta ett härligt dopp i havet kan du ta del av alla tips här.

3 roliga aktiviteter på Teneriffa

1. Vattenparker

När barnen tröttnat på sandstranden kan ni istället uppleva en heldag med adrenalin på någon av Teneriffas vattenparker. Siam Park är Europas största vattenland samt utsedd till Europas bästa av TripAdvisor. Med ett thailändskt tema och en hel del olika attraktioner förstår vi varför många väljer att åka tillbaka. Här kan du kolla in deras hemsida med bilder och öppettider med mera.

Aqualand Costa Adje är ett annat roligt vattenland på Teneriffa och precis som Siam Park passar det alla åldrar. Utöver deras häftiga attraktioner kan man även hälsa på deras delfinarium. Kolla in Costa Adjes hemsida för bilder och information om vattenlandet.

2. Naturliga pooler

Piscina Naturales de Bajamar är en plats med tre naturliga pooler där havet tränger sig in. Med eller utan de kraftiga vågorna är denna plats alltid en förtjusande upplevelse. Området har flera bekvämligheter, en fantastisk utsikt, olika restauranger och en imponerande fyr. De naturliga poolerna i Bajamar är ett unikt ställe väl värt att besöka. En annan plats där man kan uppleva naturliga pooler är det populära och lättillgängliga badområdet Charco del Viento. Här får du en färgrik och beundransvärd upplevelse. I närheten av denna plats har du även utsikt över vulkanen Teide och exotiska bananodlingar. Se mer om platsen på TripAdvisor.

3. Karnevaler och festivaler

Karnevalen i Santa Cruz är världens näst största efter karnevalen i Rio. Hit kommer folk från hela världen för att uppleva den härliga stämningen och de häftiga paraderna. Festen pågår dygnet runt under flera dagar och majoriteten av deltagarna är utklädda. Detta hålls vanligtvis i februari eller mars månad. Teneriffa är välkänt för att ha fantastiska karnevaler och festivaler året om.

Topp 6 bästa sevärdheterna på Teneriffa

1. Los Gigantes

Denna imponerande sevärdhet är en samling av branta klippor som sträcker sig cirka 600 meter ovanför havet. Kombinera din upplevelse med ett besök på stranden Los Guios. Med sin finkorniga mörka lavasand och utsikt över klipporna så får du en sällsynt och njutbar upplevelse. För mer information om platsen och stranden kan du kolla in denna hemsida.

2. Pyramiderna i Güimar

De pyramidliknande strukturerna i Gümar är cirka 4 meter höga och byggda med lavastenar. Pyramiderna har ett intressant historiskt vingslag vilket gör det till en spännande och unik dagsutflykt. Utöver pyramiderna kan du besöka den giftiga trädgården som består av över 70 olika giftiga växter. Parken och dess unika utställningar är ett spännande äventyr och något av det bästa att uppleva på Teneriffa. Kika på denna länk för bilder och recensioner från platsen.

3. Vulkanen Mount Teide

Teide är den fjärde högsta vulkanen i världen och fortfarande aktiv. Dess senaste utbrott var dock i början av 1900-talet. Med sin höjd på 3718 meter över havet är detta spaniens högsta punkt och är en av Teneriffas populäraste sevärdheter. Om man inte har möjlighet att vandra upp till toppen själv så kan man ta sig dit med linbana. Området vid vulkanen är en fantastiskt nationalpark med dramatisk natur som också är en njutning för ögat. Via denna länk kan ni få mer intressant fakta om vulkanen Teide.

4. Vacker arkitektur

I staden Candelaria hittar du den vackra kyrkan Basilica de Nuestra Senora de Candelaria från 1959. På grund av den basilika arkitekturen och den intressanta historian kyrkan har så är detta en väldigt omtyckt sevärdhet. Bredvid kyrkan hittar du de stora 9 bronsstatyerna Menceyes. Själva staden Candelaria sägs vara väldigt familjär och genuin med flera mysiga restauranger och butiker.

5. Ljus och musik fontän

Om ni bor vid eller har vägarna förbi Playa de las Américas är detta ett perfekt stopp för en harmonisk upplevelse. Varje kväll kl 21 och 22 dansar det vatten och ljus i takt till klassisk musik. Detta passar utmärkt efter en middag vid någon av de utsökta restaurangerna som finns i området.

6. Förtrollande botanisk trädgård

Jardin Botanico i Puerto de la Cruz är en tropisk trädgård från 1700-talet. Vissa säger att det påminner om naturen i filmen Avatar. Med sina enastående färgglada växter och den fridfulla känslan trädgården erbjuder är detta en perfekt utflykt som ger ro i själen. Via denna länk kan du läsa och se bilder från när andra besökare varit där.

Topp 4 stränder på Teneriffa

1. Las Teresitas

Paradisstranden Las Teresitas är Teneriffas mest omtyckta på hela ön. Den cirka 1,5 kilometer långa sandstranden är öns bredaste strand med vackra palmer och härlig utsikt över bergen. Barnfamiljer trivs väldigt bra på denna strand då den både är långgrund och har vågbrytare som gör att vattnet är lika stilla som i en pool. Dessutom finns där duschar, badvakter, toaletter och omklädningsrum lättillgängligt vilket kan underlätta en heldag med sand och skoj. Stranden är belägen i en liten fiskeby vid namn San Andres som ligger i närheten av öns huvudort Santa Cruz. San Andres specialitet är fisk och har flera fisk- och skaldjurskrogar som serverar generösa portioner med godsaker. 

2. Playa el Médano

El Médano är en annan populär strand på Teneriffa. Den stadiga vinden och de lagom stora vågorna gör stranden till ett riktigt surfparadis vilket skiljer sig från övriga delar av ön. Stranden är väldigt tillgänglighetsanpassad och passar även personer med nedsatt rörelseförmåga. I ena änden av stranden är där lite större vågor med mer adrenalin medans i andra änden är det lugnare, vilket passar barnfamiljer lite bättre. En njutbar strand som passar alla. Staden El Médano är en populär tillflyktsort för öns invånare och hit kommer många för vindsurfing och kitesurfing. Efter en dag på denna strand väntar ett stort nöjesutbud i staden.

3. Playa de las Américas

Detta resmål är perfekt för hela familjen. Oavsett ålder är det i princip omöjligt att ha tråkigt. Stranden och strandpromenaderna är omgivna av stora palmer och gyllene sandstrand. Staden och stranden tillsammans är en destination där ingenting saknas. Prova på vattensporter, njut av solnedgångar eller varför inte lyssna på livemusik vid någon av barerna i området.

4. Playa de Los Cristianos

En strand för alla ens behov. Den mjuka fina sanden är härlig för både lek och vila. Precis intill stranden hittar du strandpromenader, restauranger, caféer, barer och en lekplats. Om du blir sugen på lunch har du flera prisvärda restauranger att välja mellan. Vid stranden kan man även hyra trampbåt om man blir sugen på det.

facebook-squarelinkedin-squarerss-squareyoutube-playinstagrammagnifiermenu