Fraktflyg

Boka fraktflyg

Upplysningar om flygfrakt till/från Norrköping flygplats erbjuds av fraktterminal som drivs av Cargo Center, tel. 011-142470 samt Norrköping flygplats Försäljning- och marknadschef, Bertil Skärblom, tel 011-153721.

Islandshästar

Norrköping flygplats är en av få svenska flygplatser som har godkänd gränsskyddsstation för import av Islandshästar.

Sedan 2007 har antalet transporter med Islandshästar ökat till Norrköping flygplats. Icelandairs Boeing 757 landar med mellan 50 och 80 hästar ombord vid varje tillfälle på Norrköping flygplats. Vid ankomsterna är det mer vanligt än ovanligt att uppköpare från hela norden samlas kring Norrköping flygplats.

Hämtning av hästar

 • Föranmäl er på blanketten Transportdokument, maila denna till isabell.tallberg@dv.sjv.se
 • För att veta när planet beräknas komma, se flygbolagets information direkt på www.icelandaircargo.com/tools/flight-schedule (i kolumnen ATD ser ni om och när planet lyft och i kolumnen ETA beräknad landningstid). Informationen uppdateras kontinuerligt.
 • Var beredda på att det tar åtminstone 5 timmar från landning tills vi börjar lasta hästarna som ska gå med de kommersiella transporterna.
  Därefter kan privata transporter börja lastas.
  Att det tar tid beror på att alla hästar veterinärkontrolleras, transport- och handelsdokument ska skrivas och förtullning ska ske.
 • Gällande förtullning kontakta Ingstad & Co 040-745 80 för information.
 • Hästarna får under väntetiden foder och vatten, och en liten vila innan vidare transport.
 • Vid ankomst till flygplatsen anmäler ni er till personal i Gränskontrollkontoret som finns i den gråa kontorsboden till vänster om den stora grinden på terminalbyggnadens vänstra sida. Där ska ännu ett dokument fyllas i för de som föranmält sig via mailen.
  De som inte gjort föranmälan fyller i bägge dokumenten på plats och läggs först då till på väntelistan.
 • Flygplatsens terminal är öppen för de som väntar. Flygplatsrestaurangen är öppen vardagar 05:30 - 15:30, varuautomat finns.
  Närmaste dygnsöppna restaurangen finns vid Mirum Galleria i Hageby (McDonalds).
 • Då lastningen kan börja, sätter vi fortlöpande upp en lapp med vilka som är på tur. Kommersiella transporter lastas före de privata!
  Vi kan också ringa er om så önskas.
 • Se till att ni följer gällande transportregler, de finns på jordbruksverket.se "Djur - Resor & transporter - Hästar - Transportera hästar".
  Veterinären kontrollerar transporten innan lastning, glöm inte strö!Observera! Inga andra djur får följa med in genom grindarna till flygplatsområdet, så man får inte ha andra hästar med sig i transporten när man kommer till flygplatsen.
 • Innan man lämnar flygplatsen med sin häst måste man kontrollera att man har fått med sig handelsdokument samt hästpass.
  Dessa hämtas i Gränskontrollen.
facebook-squarerss-squareinstagrammagnifiermenu