Lediga tjänster

Safety-strateg

Vill du arbeta med safety-frågor i en organisation där det sker stor utveckling? Då kan du vara den vi söker!
Norrköping Airport (NRK) erbjuder ett flertal destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Med kringverksamheter sysselsätter NRK drygt 180 anställda. På flygplatsen finns även ett 15-tal olika flygrelaterade verksamheter.

Säkerheten har alltid högsta prioritet över kommersiella, operativa, miljömässiga eller sociala krav. Prioritering av säkerheten ska genomsyra hela flygplatsens verksamhet och det förebyggande säkerhetsarbetet.

På Norrköping Airport strävar vi ständigt efter att bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete. Miljöhänsyn ska prägla varje del av verksamheten och dess beslut. Vi är stolta över att största delen av driften idag är fossilfri och vi arbetar ständigt för att minimera utsläppen både på marken och i luften.

Vårt förhållningssätt i vår arbetsvardag och våra beslut i stort och smått utgår från flygplatsens värdeord: Professionella, Engagerande och Utvecklande

Dina arbetsuppgifter

Som safety-strateg hos oss arbetar du på såväl operativ som strategisk nivå med flygsäkerhetsfrågor och uppgifter kopplade till ledningssystem och säkerhetsledningssystem.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att genom ett kontinuerligt kvalitetsarbete se till att vårt ledningssystem är uppdaterat genom att se över och revidera rutiner och samverka med olika verksamhetsområden på flygplatsen.

Du kommer att uppleva att arbetsuppgifterna är mycket varierande, både korta snabba och övergripande systematiska. Vårt mål är att verksamhet och ledningssystem ska gå hand i hand, uppfylla ställda krav och säkerställa säker verksamhet. Du kommer därför också att genomföra riskanalyser, säkerhetsbevisningar och vara en viktig roll i arbetet med avvikelserapportering.

Därutöver arbetar du med statistik, uppföljning av verksamheten och rapportering till myndigheter. Du omvärldsbevakar inom ditt område och håller dig uppdaterad på gällande lagar och föreskrifter. Du bidrar inte bara med att hitta förbättringar, du är även en del av lösningen!

Genom tillgänglighet och tydlig kommunikation skapar du förutsättningar för att hela verksamhetens arbete genomsyras av säkerhet som högsta prioritet.

Flygplatsen är i en utvecklande fas där du kommer vara involverad i att bedöma säkerheten för våra projekt.

Du har kontakt med Transportstyrelsen inom safety-frågor.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom relevant område. Du har några års erfarenhet av arbete inom safety- eller kvalitetsfrågor och utvecklingsledning. Som person arbetar du mål- och resultatorienterat och är strukturerad. Du har god vana att förstå och producera komplexa underlag, och har en analytisk förmåga. Du har goda kunskaper i engelska, muntligt och skriftligt.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Sista ansökningsdatum: 7 maj
Kontakt: VD Norrköping Airport, Peter Jansson, peter.jansson@nrkairport.se, eller rekryteringsspecialist Ellen Harryzon, ellen.harryzon@norrkoping.se
Övrig information: Befattningen är föremål för registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen.


Spontanansökan!
Du kan alltid skicka en spontanansökan till oss. Maila den till ledigajobb@nrkairport.se.

magnifiermenu