Lediga tjänster

Safety- och utbildningssamordnare

Vi är en arbetsplats med korta beslutsvägar, liten organisation i en spännande bransch. För att trivas i den här rollen har du troligen en bakgrund inom pedagogik eller kvalitetsarbete och vill prova dina vingar i en verksamhet med högtflygande planer!

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med och ständigt förbättra ledningssystemet på flygplatsen och är rådgivande till flygplatsledningen i Safety- och utbildningsfrågor. Löpande genomför du kravställda Safety-utbildningar för den egna personalen samt tar fram nya utbildningar i vår digitala plattform när regelverken uppdateras tillsammans med områdesansvariga. Utöver det deltar du i flygplatsens utvecklingsarbete utifrån din roll i operativa gruppen. Vår verksamhet bedrivs enligt gällande myndighetskrav och drifttillstånd/certifikat från Transportstyrelsen/EASA. Regelverket uppdateras löpande vilket ställer höga krav på efterlevnad och förståelse.

Som ledningssystem har vi Qoms 3.0 och i rollen ligger både att vara delaktig i revisioner och ansvar för att förbättra/uppdatera ledningssystemet, drifthandbokens innehåll. Du fördelar inkomna avvikelser samt följer upp att ärendena hanteras på utsatt tid av områdesansvariga.

Du följer upp att säkerhet beaktas vid förändringar och leder eller deltar som representant i olika mindre eller större projekt. Du medverkar löpande i att ta fram riskanalyser vid förändringar samt hanterar hinderärenden som kan påverka säkerheten på flygplatsen. Löpande jobbar du även med att identifiera förbättringsområden där du bidrar med lösningar.

På Safety-avdelningen finns även en miljö- & Safety-samordnare samt en flygsäkerhetskoordinator (FSK, Safety Manager). Du kommer jobba tätt ihop med våra funktionsansvariga för bl a områdena ramp, fält och flygplatsräddning samt med Teknisk chef. Vidare är du behjälplig flygsäkerhetskoordinatorn vid utredningar där säkerhetsavvikelser är i fokus. Din närmaste chef är Teknisk chef.

Din profil:
Du har en högskoleutbildning eller annan utbildning med relevans för rollen, t ex pedagogisk bakgrund. Du har erfarenhet av att leda arbete inom kvalitetsområdet, gärna från en verksamhet med höga säkerhetskrav. Meriterande är en bakgrund i flygbranschen.

Bland dina personliga egenskaper värderar vi en diplomatisk och teamskapande förmåga högt då du både har en kravställande och stöttande roll. Arbetsuppgiften kräver ett strukturerat arbetssätt kombinerat med ett stort mått av flexibilitet anpassat för den lilla organisationens dynamik. Din funktion kräver att du är van vid ett självständigt arbetssätt samt att du är noggrann och strukturerad med god analytisk förmåga.
Du har integritet, är uthållig och kreativ med god förmåga att göra rätt prioriteringar i stressade situationer.

Du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift samt har god datorvana. Erfarenhet av att samarbeta och kommunicera, både via tal och i skrift med myndigheter är meriterande.

Övrig information
Befattningen är föremål för registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen.
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare, dagtid
Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ersättning
Fast lön
Individuell lön

Din ansökan skickar du till: ola.keil@nrkairport.se
Vänta inte med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!


Spontanansökan!
Du kan alltid skicka en spontanansökan till oss. Maila den till ledigajobb@nrkairport.se.

magnifiermenu