Lediga tjänster

Fastighetsskötare med el-kompetens/behörighet på Norrköping Airport Ab

Norrköping Airport erbjuder totalt 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Vi är Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Norrköping Airport har även reguljärflyg till München med BMI Regional/Lufthansa och Visby med BRA under sommaren. Via München når man 230 destinationer runt om i världen. Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Rhodos, Kreta, Kos, Kalymnos och Mallorca, Bulgarien och Montenegro. Vintertid finns chartertrafik till Gran Canaria 3ggr/v, Teneriffa, La Gomera och Kap Verde. Norrköping Airport erbjuder även fraktflyg.

Som fastighetsskötare och ansvarig för flygplatsens el-anläggning samarbetar du med alla i personalen. Arbetet är omväxlande och socialt. Du rapporterar till Tekniska chefen och får stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete. Lokala/externa utbildningar får du av oss för att kunna möta de krav som ställs av myndigheterna för arbete med el/annat på en flygplats.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna handlar främst om skötsel av inre och yttre fastighetsmiljöer samt drift och underhåll av tekniska system inom flygplatsområdet. I ditt ansvar ingår att inneha el-behörigheten för flygplatsområdet. Du kommer även ta fram och lämna offerter på löpande arbete och vara kontaktperson för service med entreprenörer och kunder.

Kvalifikationer

Du har goda kunskaper och erfarenhet inom el och skötsel av fastighet samt har en hög social kompetens. Arbetet kräver att du är självgående, flexibel, strukturerad och trivs med att själv planera ditt arbete och din arbetsdag. Du bör också ha en god administrativ förmåga. Vi ser gärna att du har el-behörighet. (Utbildning kan erbjudas för rätt person). Körkort är ett krav.

Vi erbjuder:

Du får ta del av en trivsam arbetsmiljö i en värdegrundsbaserad organisation med engagerade kollegor och ledare. Vi erbjuder även den kompetensutveckling som rollen kräver.

Vi ger dig som medarbetare stort eget ansvar och möjlighet att delta i vårt ständiga förbättringsarbete. Vår värdegrund styr vårt arbetssätt och innebär att vi alltid

  • Agerar professionellt och tar ansvar för vårt arbete. Säkerheten väger tyngst!
  • Är engagerade och samarbetar prestigelöst och positivt. Vi hjälps åt över gränserna.
  • Utvecklas och lär ut och lär av varandra. Vi är kreativa för att förbättra och utveckla verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidare tjänst dagtid med flextid. Vi tillämpar provanställning. Lön enligt överenskommelse.

Kontakt och ansökan

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Tillträde så fort som möjligt. Annonsen tas bort när tjänsten är tillsatt.

Vid frågor om tjänsten, kontakta Niklas Andersson: 0725-74 70 38. Din ansökan skickar du till: peter.jansson@nrkairport.sealt Niklas.andersson@nrkairport.se

Säkerhetsprövning kommer utföras innan tjänsten tillsätts som ett led i skyddet mot terrorism, vilket även innefattar en registerkontroll.

 

Uppdaterad: 2018-08-13

Flygplatsman

Dina varierande arbetsuppgifter
Som Rampare ansvarar du för det arbete som sker närmast flygtrafiken, det vill säga bagagehantering till och från flygplan, toalett- och vattenservice, catering samt övrigt förekommande arbetsuppgifter. Flygbolagen är våra kunder och vi försöker alltid möta deras behov genom bra samarbete, hög leveransvilja och goda kunskaper inom Ground Handling.

 

Arbetet som fälthållningspersonal är varierande liksom vädret och därför skiftar arbetsuppgifterna också beroende på årstid. I arbetet ingår sommar- och vinterfälthållning. Vid vintersäsong innebär arbetet snöröjning på bansystem och parkeringsområden. Vidare ingår tillsyn samt underhåll av anläggning och markområden.

Som flygplatsbrandman bemannar du tillsammans med de andra räddningstjänsten på Norrköping Airport under ditt arbetspass, alltid redo om olyckan skulle vara framme.

I ditt arbete som säkerhetspersonal utför du tillträdeskontroll och patrullering. Eftersom flygplatsen arbetar integrerat över enhetsgränser så omfattar ditt uppdrag även andra på flygplatsen förekommande uppgifter så som underhåll av byggnader, fordon och övrig utrustning på flygplatsen.

 

Din bakgrund
Vi söker dig med tekniskt intresse samt gärna giltigt B- och C-körkort. Du är praktiskt lagd och det är meriterande om du har god körvana och erfarenheter inom dina kompetenser. C-körkort är ett krav för tillsvidareanställning men inte som tim anställd.

För tjänsten krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket samt har goda kunskaper i engelska. En grundläggande datorkunskap är även det en fördel då det förekommer en hel del olika arbetsmoment som inkluderar datorhantering.

Arbetet innehåller fysiskt ansträngande moment vilket förutsätter att du trivs med ett fysiskt aktivt arbete och har en fysik som möter upp till detta. Att klara våra fysiska tester för flygplatsbrandman är en förutsättning för att arbeta hos oss. Om du redan är utbildad flygplatsbrandman, insatsledare eller om du tidigare arbetat som del- eller heltidsbrandman är detta meriterande. Saknar du utbildning så utbildar vi internt.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, du är ödmjuk och har god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt, strukturerat och konstruktivt sätt. Du har hög social kompetens, noggrann, strukturerad och trivs med att lösa problem. Säkerhet är alltid nummer 1.

 

Om tjänsten
Alla anställda genomgår en säkerhetsprövning enligt § 14 säkerhetsskyddslagen (1996:627). Tjänsten är på 100 % av en heltid och du kommer att arbeta skift med varierande arbetstider vilket kräver att du är flexibel. (Om du blir tim anställd erbjuds du arbete vid behov.)

Tjänsten är en tillsvidaretjänst hos Norrköping Airport som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval så ansök snarast. Vi ser gärna kvinnliga sökande.

 

Kontakt och ansökan
Har du frågor kontakta gärna Mikael Bjurgard, tel: 0725-74 70 31.

Ditt CV och personliga brev skickar du till: mikael.bjurgard@nrkairport.se

Välkommen med ansökan!

 

Uppdaterad: 2018-08-07

Säkerhetspersonal/röntgenoperatörer

Vi har nu behov av utbildad säkerhetspersonal/röntgenoperatörer för arbete i säkerhetskontrollen, i form av timmanställning!

Ansökan som Röntgen/Säkerhetskontrollant skickas till:

peter.jansson@nrkairport.se

Om du är certifierad Flygplatsbrandman, eller trafikkontorsutbildad - skicka gärna en ansökan ändå!

Bmi Regional söker flygkaptener och kabinpersonal

Läs mer hos FlyBMI

eller skicka ansökan till: careers@flybmi.com

Uppdaterad: 2018-05-20

Norrköping flygplats